Συστατικά

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4-5 κ.σ. 3Π Golden Barbeque
  • Φύλλα φρέσκου μαρουλιού
  • 1 ντομάτα, σε φέτες
3p-mayo

Εκτέλεση

1. Χωρίζουμε τον κιμά σε δύο ίσα μέρη. Σε κάθε μέρος δίνουμε το σχήμα ενός μπιφτεκιού, λίγο μεγαλύτερο από τα ψωμάκια (θα μικρύνουν λίγο κατά το μαγείρεμα). Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές κάθε μπιφτεκιού.

2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και αφήνουμε να ξεκουραστούν.

3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες του κόκκινου κρεμμυδιού. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

4. Ενώ τηγανίζονται τα κρεμμύδια, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο σχαροτήγανο. Ψήνουμε μέχρι να φρυγανιστούν και να έχουν ωραία σημάδια από τη σχάρα, περίπου 2 λεπτά.

5. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας 3Π Golden Barbeque στο κάτω μέρος των ψωμιών. Τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού πάνω από τη σάλτσα. Τοποθετούμε μια ή δύο φέτες ντομάτας πάνω από το μαρούλι. Προσθέτουμε ένα μπιφτέκι πάνω από την ντομάτα και απλώνουμε ακόμα μια στρώση σάλτσας 3Π Golden Barbeque πάνω στο μπιφτέκι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Τοποθετούμε τα επάνω μέρη των ψωμιών πάνω από τα κρεμμύδια.

6. Σερβίρουμε τα μπέργκερ αμέσως, όσο είναι ζεστά. Καλή σας όρεξη!