Συστατικά

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλ. ρύζι Arborio
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί (προαιρετικό)
  • 2 φλ. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1/2 φλ. 3P Pesto alla Genovese
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
3p-mayo

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το ρύζι Arborio στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί με το λάδι.
4. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι οι άκρες του ρυζιού να γίνουν διάφανες.
5. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο.
6. Ξεκινάμε να προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών, μία κουτάλα τη φορά, ανακατεύοντας συχνά.
7. Αφήνουμε κάθε κουτάλα ζωμού να απορροφηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη.
8. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να είναι κρεμώδες και al dente.
9. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
10. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το 3P Pesto alla Genovese και την τριμμένη παρμεζάνα.
11. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
12. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καλή απόλαυση!