Συστατικά

  • 1 μεγάλη μπριζόλα ribeye
  • 2 ψωμιά τσιαπάτα
  • 6 κουταλιές σούπας Καραμελωμένα Κρεμμύδια 3Π
  • 1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Κλαδάκια θυμαριού
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας πιπέρι
3p-mayo

Εκτέλεση

(Για 2 σάντουιτς)

1. Βγάζουμε την μπριζόλα από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε ένα δίσκο και τρίβουμε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές με το καρύκευμα.

2. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ψωμιά τσιαπάτα που έχουμε κόψει στη μέση. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά την κάτω πλευρά ή μέχρι να γίνει τραγανή.

3. Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε την μπριζόλα. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, ή ρυθμίζουμε τον χρόνο μαγειρέματος ανάλογα με την επιθυμητή γεύση. Μετά το μαγείρεμα, αφήνουμε την μπριζόλα να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά για να διανεμηθούν οι χυμοί της. Κόβουμε την μπριζόλα σε λεπτές φέτες κάθετα προς τις ίνες.

4. Όσο ξεκουράζεται η μπριζόλα, προσθέτουμε μια φέτα τυριού στην κάτω φέτα του ψωμιού τσιαπάτα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε μια χούφτα φύλλα ρόκας από πάνω.

5. Προσθέτουμε μια στρώση λεπτοκομμένης μπριζόλας πάνω από τα φύλλα.

6. Τοποθετούμε άλλη μια φέτα τυριού πάνω στη μπριζόλα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει.

7. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα Καραμελωμένα Κρεμμύδια 3Π πάνω από το τυρί.

8. Καλύπτουμε με την επάνω φέτα του ψωμιού τσιαπάτα.

9. Απολαύστε το απόλυτο steak σάντουιτς με τη γλυκιά γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών!