Συστατικά

  • 12 μεγάλες γαρίδες, ακέφαλες
  • 3Π Σως Κοκτέιλ, για το σερβίρισμα
Για τον ζωμό
  • 5 φλ. νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 7-10 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • ¾ φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Θρυμματισμένο πάγο
  • μοίρες λεμονιού και φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού
3p-mayo

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά και φυλάμε το κέλυφος στην άκρη για το ζωμό.

Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, βγάζουμε το έντερο από τις γαρίδες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τον ζωμό, μαζί με το κέλυφος από τις γαρίδες.

Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά με μία ώρα.

Ρίχνουμε τις γαρίδες στο ζωμό και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε πάγο για να σταματήσουμε τον βρασμό.

Γεμίζουμε ένα ποτήρι κοκτέιλ με θρυμματισμένο πάγο και τοποθετούμε τις γαρίδες στο χείλος του ποτηριού.

Γεμίζουμε ένα μπολάκι με 3Π Σως Κοκτέιλ και το τοποθετούμε στο κέντρο του ποτηριού.

Γαρνίρουμε με μοίρα λεμονιού και φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού.