Συστατικά

Για το μείγμα Cajun
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. καγιέν πιπέρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
Για το κοτόπουλο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 τορτίγιες
  • 6 κ.σ. Pitta Sauce 3Π
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • φρέσκο κόλιανδρο
3p-mayo

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το μείγμα Cajun αναμειγνύοντας τη σκόνη σκόρδου, το λευκό πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη γλυκιά πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το καγιέν πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά για να δεθούν τα υλικά.

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών Cajun πάνω από το κοτόπουλο, ανακατεύοντας καλά έτσι ώστε να καλυφθεί η κάθε λωρίδα από κοτόπουλο με το μείγμα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά για να απορροφήσει τις γεύσεις ή όλο το βράδυ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μόλις το ελαιόλαδο είναι ζεστό, προσθέτουμε τις μαριναρισμένες λωρίδες κοτόπουλου στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και να ροδίσει ωραία από όλες τις πλευρές. Ανακατεύουμε για ένα ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται, ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα άλλο τηγάνι ή στο φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για να συναρμολογήσουμε τις τορτίγιες με το κοτόπουλο Cajun, απλώνουμε μία γεμάτη κουταλιά της σάλτσας Pitta Sauce 3Π σε κάθε τορτίγια.