Συστατικά

  • 2 πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλ. κάπαρη
  • 1/4 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. 3P Potato Sauce
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκα πράσινα φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
  • Επιπλέον 3P Potato Sauce για γαρνίρισμα
  • Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
3p-mayo

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθούν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις κόψουμε σε κύβους.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τις κομμένες σε κύβους πατάτες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, τις κομμένες σε φέτες μαύρες ελιές, την κάπαρη και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια 3P Potato Sauce και τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο μείγμα πατάτας.

Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε ένα κουπάτ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.

Γεμίζουμε το κουπάτ με το μείγμα πατάτας, πιέζοντάς το ελαφρά για να διατηρήσει το σχήμα του.

Αφαιρούμε προσεκτικά το κουπάτ. Τοποθετούμε φρέσκα πράσινα φύλλα σαλάτας στην κορυφή της πατατοσαλάτας.

Ραντίζουμε με επιπλέον 3P Potato Sauce πάνω από τα φύλλα σαλάτας.

Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού και σερβίρουμε.