Συστατικά

  • 400 γρ. φιλέτο σολομού για σούσι, κομμένο σε κυβάκια
Για τη μαρινάδα
  • 3/4 φλ. 3Π Honey & Mustard Salad Dressing
  • 3 εκ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
Για το ρύζι
  • 1 φλ. ρύζι για sushi
  • 1 1/3 φλ. νερό
Για το σερβίρισμα
  • 1 καρότο, κομμένο τζουλιέν
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. καλαμπόκι
  • 4 κ.σ. φασόλια σόγιας (edamame)
3p-mayo

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

Προσθέτουμε τον σολομό σε κυβάκια και μαρινάρουμε για 4-5 ώρες.

Ξεπλένουμε καλά το ρύζι, αλλάζοντας το νερό όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τρέξει καθαρό. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 1 1/3 φλιτζάνια κρύο νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Κατεβάζουμε το ψημένο ρύζι από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μέχρι να είναι χλιαρό.

Συναρμολογούμε το poke bowl τοποθετώντας τον μαριναρισμένο σολομό, το καρότο, το αβοκάντο, το καλαμπόκι και τα φασόλια σόγιας.

Σερβίρουμε με επιπλέον σάλτσα 3Π Honey & Mustard Salad Dressing.