Συστατικά

Υλικά:
  • 3 κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 φλ. πράσα, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. Αλεύρι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
  • 3Π Αioli sauce
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3p-mayo

Εκτέλεση

1. Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 10 λεπτά.

2. Μετά από 10 λεπτά, στύψτε τα κολοκυθάκια για να αφαιρέσετε το περιττό υγρό και μεταφέρετέ τα σε ένα καθαρό μπολ.

3. Προσθέστε τα πράσα, τον δυόσμο, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, την παρμεζάνα, το πιπέρι και την άλλη κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

4. Ζεστάνετε αρκετό φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

5. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή σκουπ παγωτού, πάρτε μίγμα και σχηματίστε κεφτέδες. Τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.

6. Αφαιρέστε τους από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

7. Σερβίρετε με σως αϊολί και πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.