Συστατικά

  • 200-250 γρ. λωρίδες πανσέτας
  • 4 ψωμάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. Premium Tzatziki 3Π
  • 4 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  •  
  • Για τη Μαρινάδα:
  •  
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
3p-mayo

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον άνηθο, το κύμινο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μαρινάδα.

2. Τοποθετούμε τις λωρίδες πανσέτας σε ένα ρηχό πιάτο, τις στεγνώνουμε και περιχύνουμε τη μαρινάδα, διασφαλίζοντας ότι όλες οι λωρίδες καλύπτονται καλά. Σκεπάζουμε το πιάτο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως 1 ώρα. Για πιο έντονη γεύση, μαρινάρουμε έως και 4 ώρες.

3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μαριναρισμένες λωρίδες πανσέτας σε μία στρώση. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Προσέχουμε να μην καούν, καθώς η πανσέτα μαγειρεύεται γρήγορα.

4. Συναρμολογούμε τα ψωμάκια. Αν θέλουμε, τα φρυγανίζουμε ελαφρώς, αλείφοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.

5. Αλείφουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα Premium Τζατζίκι 3Π στο κάτω μισό κάθε ψωμιού. Τοποθετούμε μερικά φύλλα μαρουλιού πάνω από το τζατζίκι. Προσθέτουμε φέτες ντομάτας και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετούμε τις μαγειρεμένες λωρίδες πανσέτας πάνω από τα λαχανικά. Προσθέτουμε επιπλέον τζατζίκι στο πάνω μισό του ψωμιού.

6. Σερβίρουμε με επιπλέον Premium Tzatziki 3Π στο πλάι και απολαμβάνουμε!